Gör ditt egna torrschampo

Gör ditt egna torrschampo

Hej kära läsare! Jag är Emelie, en entusiast när det kommer till hållbarhet, och jag är så glad över att få dela med mig av ett enkelt men kraftfullt sätt att minska avfallet i din skönhetsrutin - genom att göra ditt eget torrschampo. Tro mig, det är enklare än du tror!

Varför torrschampo?

Låt oss börja med att förklara varför detta enkla DIY-projekt kan göra en stor skillnad på din hållbara resa. Torrschampo är ett måste för många av oss; det hjälper oss förlänga tiden mellan hårtvättar och håller vårt hår fräscht. Genom att göra ditt eget minskar du inte bara avfallet, utan sparar också pengar och undviker potentiellt skadliga kemikalier. Det är en trippelvinst!

Ingredienser du behöver:

  • Majsstärkelse eller potatismjöl: Detta kommer att vara huvudingrediensen för att absorbera överflödig olja från ditt hår. Personligen föredrar jag majsstärkelse, det har fungerat bäst i mitt tunna nordiska hår, medans min väninna föredrar potatismjöl istället.
  • Kakaopulver och/eller kanel: Beroende på din hårfärg, välj kakaopulver för mörkt hår och kanel för ljusare och rödare nyanser.

Nu när vi har allt klart, låt oss komma igång!

DIY torrschampo recept:

Börja med att ta en liten behållare (en glasburk eller en gammal kryddburk fungerar bra) och tillsätt:

  • Majsstärkelse eller potatismjöl (för ljust hår är det färdigt här)
  • Kakaopulver och/eller kanel (justera för att matcha din hårfärg)

Förslut locket och blanda allt ordentligt.

Nu, den roliga delen! För att använda ditt hemgjorda torrschampo, följ dessa steg:

  1. Doppa en sminkborste i blandningen. Du kan också pudra på eller applicera med fingrarna.
  2. Du vill få torrschampot på hårrötterna, med fokus på områden som tenderar att bli feta.
  3. Borsta bort eventuellt överskott. Färdigt!

Hoppas att detta recept kommer hjälpa dig i din vardag lika mycket som det hjälpt mig!

Tillbaka till blogg
1 av 12
Emelie - Medgrundare och bloggare på Mini&Mera, expert inom hållbart vardagsliv

Hej där! Jag är Emelie, medgrundare och författare här på MINI&MERA. Genom min passion och erfarenhet delar jag med mig av värdefulla insikter och praktiska tips för att leva en hållbar och minimalistisk livsstil utan att kompromissa med kvalitet och bekvämlighet. I mina blogginlägg fokuserar jag på ämnen som städning, skönhet och hälsa och allt som hör en hållbar vardag till.