Putsa fönster med ättika

Putsa fönster med ättika

Hej kära läsare! Idag delar jag med mig av ett fantastiskt knep som inte bara håller dina fönster glänsande rena utan också minskar din användning av skadliga kemikalier och onödiga produkter - att göra din egen fönsterputs med ättika. Det är enkelt, prisvärt och snällt mot vår planet!

Varför göra egen fönsterputs?

Låt oss börja med att prata om varför det är värt att överväga att göra din egen fönsterputs. Att köpa kommersiella fönsterputsprodukter kan vara lockande, men de innehåller ofta en rad kemikalier som inte bara kan vara skadliga för vår miljö utan också påverka inomhusluften negativt.

Genom att använda ättika som en av huvudingredienserna i din fönsterputs, minimerar du användningen av dessa skadliga kemikalier och skapar en miljövänligare alternativ.

Ingredienser du behöver:

  • Ättika: En mångsidig naturlig rengöringsprodukt som hjälper till att bryta ner smuts och fläckar på dina fönster.
  • Diskmedel: Ett milt diskmedel fungerar bra för att lösa genom fett och svåra fläckar.
  • Vatten: För att späda ut blandningen.

Nu när vi har alla ingredienser klara, låt oss gå igenom processen!

Fönsterputs recept:

  • Blanda 2/3 delar vatten och 1/3 ättika i en återanvändbar sprayflaska.
  • Tillsätt ev. några droppar diskmedel i sprayflaskan.
  • Skaka flaskan försiktigt för att noggrant blanda ingredienserna.

För att använda din nya fönsterputs, följ dessa enkla steg:

  • Spraya på dina fönster.
  • Använd en ren trasa för att torka rent ytan. Se till att använda en trasa som går att tvätta och använda om och om igen för att minimera avfallet.

Varför göra egen fönsterputs?

Din hemgjorda fönsterputs är inte bara miljövänlig genom att minimera användningen av skadliga kemikalier, den är också ekonomiskt fördelaktig och minskar behovet av att köpa nya produkter. Genom att använda ingredienser som redan finns i ditt hem, kan du bidra till att minska mängden avfall som produceras.

En extra bonus är att detta recept fungerar utmärkt till att pusta av smutsiga speglar med!

Tillbaka till blogg
1 av 12
Emelie - Medgrundare och bloggare på Mini&Mera, expert inom hållbart vardagsliv

Hej där! Jag är Emelie, medgrundare och författare här på MINI&MERA. Genom min passion och erfarenhet delar jag med mig av värdefulla insikter och praktiska tips för att leva en hållbar och minimalistisk livsstil utan att kompromissa med kvalitet och bekvämlighet. I mina blogginlägg fokuserar jag på ämnen som städning, skönhet och hälsa och allt som hör en hållbar vardag till.