Köpvillkor hos MINI&MERA

Beställning

Efter att du har genomfört din beställning får du omedelbart en bekräftelse via e-post med all nödvändig information om din order.

Dina rättigheter som konsument

För frågor eller ärenden gällande din beställning, inklusive reklamation eller ångerrätt, är du välkommen att kontakta oss i första hand. För en fullständig översikt över dina konsumenträttigheter, besök konsumentverket.se. 

Kundservice och öppettider

Vår kundservice finns tillgänglig via vår hemsidas chatt eller genom e-post på info@miniochmera.se.

Adress:
Mini & Mera
Gårdshjörne 2B
432 98 Grimeton

Priser

Alla priser inkluderar moms. Eventuella fraktavgifter, om tillämpligt, specificeras vid kassan.

Betalsätt

Vi erbjuder säkra betalningsalternativ, inklusive kortbetalning, digitala plånböcker och Klarna.

Presentkort

Våra presentkort skickas alltid elektroniskt via e-post och kan användas för betalning av varor i vår webbshop inom två år från inköpsdatum. Observera att presentkortet endast dras av från varuvärdet och inte från frakt- eller fakturaavgifter. Eventuella rabatter gäller inte vid köp av presentkort om inte annat anges. Presentkortet kan inte bytas mot kontanter, men ångerrätten gäller. Vi ansvarar inte för förlorade presentkort eller felaktiga leveranser på grund av felaktiga adressuppgifter från kunden. Presentkortet är inte kopplat till en specifik person.

Frakt och leverans

Vi samarbetar med olika speditörer för leverans av dina produkter. Vid beställning kan du välja ditt föredragna leveranssätt. Det är ditt ansvar att se till att den angivna leveransadressen är korrekt. Vi ber dig också att följa speditörens anvisningar vid leverans.

Leveranssätt:
Postnord varubrev: 49 kr i fraktavgift.
DHL Service Point: 49 kr i fraktavgift för leverans till utlämningsställe. Vi förbehåller oss rätten att debitera 199 kr för frakt och hantering om en försändelse returneras av speditören.

Leveranstider:

Vanligtvis skickar vi din beställning samma dag om den görs före kl. 12 på en helgfri vardag. Leveranstiden är oftast 1-2 vardagar. Om det uppstår förseningar som vi inte kan åtgärda inom skälig tid, har du rätt som kund att häva köpet utan extra kostnad. Delleveranser sker endast på begäran och kan medföra ytterligare fraktkostnader.

Avbeställning

Du kan avbeställa din order utan kostnad fram till dess att frakthandlingarna har skapats. För varor som inte finns i lager och som har beställts speciellt för dig, kan avbeställning inte accepteras efter att vi har lagt beställningen hos vår leverantör. 

Ångerrätt

Som konsument har du 14 dagars ångerrätt enligt distansavtalslagen och avtal utanför affärslokaler (DAL). Du har rätt att öppna förpackningen och granska produkten för att bedöma din nöjdhet. Vid återlämning av produkten förbehåller vi oss rätten att göra värdeminskningsavdrag om produkten inte är i ursprungsskick. 

Öppet köp

Vi erbjuder dig 30 dagars öppet köp från det att du mottagit varan. Observera att öppet köp inte gäller för produkter som inte kan returneras på grund av hälso- eller hygienskäl, såsom hårborstar, tygblöjor eller tygbindor. För att utnyttja öppet köp, vänligen meddela oss via info@miniochmera.se så snart du bestämmer dig. Returnera produkten oanvänd och i gott skick i originalförpackningen. Tänk på att förpacka produkten noggrant för att undvika skador under returfrakt.

Kostnader för retur

Kostnaden för retur är kundens ansvar. Eventuell återbetalning kommer att ske inom 14 dagar efter att vi har mottagit varan eller bevis på att varan har returnerats.

Reklamationer

Som konsument har du 3 års reklamationstid enligt konsumentköplagen. Reklamationen ska göras inom skälig tid, oftast inom två månader, efter att du upptäckt eller borde ha upptäckt felet. Vid tvist där köparen är en privatperson följer vi Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer. Eventuella fraktkostnader i samband med reklamationen återbetalas om reklamationen godkänns.

Återbetalning

Återbetalning sker senast inom 14 dagar från det att vi mottagit ditt första meddelande. Om den reklamerade eller returnerade produkten ska skickas tillbaka till oss, görs återbetalningen inom 14 dagar efter att produkten har returnerats eller efter att bevis på retur har lämnats, beroende på vad som sker först. Återbetalning görs med samma betalsätt som vid köpet. Eventuella fraktkostnader i samband med en godkänd reklamation återbetalas inom 14 dagar efter att varan har returnerats till oss.

Ersatt vara

Vi har rätt att ersätta en defekt vara i samråd med kunden om en likvärdig eller identisk vara inte är tillgänglig vid tidpunkten för retur. Om du vill returnera en vara, kontakta oss via vårt kontaktformulär eller skicka ett mejl till info@miniochmera.se. Efter godkänt returärende skickas varorna till nedanstående adress tillsammans med namn och ordernummer:

Mini & Mera
Gårdshjörne 2B
432 98 Grimeton

Information

Vi förbehåller oss rätten att hantera oförutsägbara händelser som kan påverka lagernivåer, leveransförseningar, prisjusteringar och tekniska fel. Observera att bildinformation på vår webbplats endast ska ses som illustrationer, och vi kan inte garantera att bilden återger exakt utseende på produkten. Om en avvikelse resulterar i att du inte vill behålla produkten kan du givetvis reklamera den.

Support

För allmän användarsupport eller vid fel på vara som inte omfattas av garantin eller reklamationen hänvisar vi i första hand till respektive tillverkare.

Tvist

I händelse av en tvist där köparen är en privatperson följer vi Allmänna reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer.

Force Majeure

Vid händelser som ligger utanför vår kontroll, såsom krig, naturkatastrofer, arbetskonflikter, myndighetsbeslut, försenade leveranser från underleverantörer och andra liknande oförutsägbara händelser, kan vi befrias från vårt åtagande att uppfylla avtalet.

Personuppgifter

Genom att handla hos Mini & Mera accepterar du vår dataskyddspolicy samt behandling av personuppgifter.

Vi följer EU:s dataskyddsförordning GDPR (General Data Protection Regulation) som trädde i kraft den 25 maj 2018. Förordningen gäller i alla EU:s medlemsstater och innehåller regler för hur personuppgifter får behandlas.

Du har rätt att begära ut den information vi har registrerat om dig, om när och hur dina personuppgifter behandlas. Personuppgifter som lämnas kommer inte att på något sätt vidarebefordras utan samtycke. Uppgifterna används enbart i syfte att hantera order och kundservice. Kontakta oss på info@miniochmera.se, om du vill få dina personuppgifter raderade hos oss.